Pray 4 Misr

Pray 4 Misr

SOLAT DI MANA?

Prayer Times For 6 Million Cities Worldwide
Country:

SUCIKAN HATIMU

Al-Mumtaz Johan BNM Musim ke 4, 2010

Al-Mumtaz Naib Johan FNK 2009

Al-Mumtaz: Tempat Ke-3 Ihtifal KAFA Kebangsaan 2013

Tuesday, February 17, 2009

Al-Mumtaz, SKTMS

Perjuangan disambung kembali!!

Assalamualaikum dan salam ukhuwah buat sahabat semua.

Sejak 2 minggu lepas ana selaku penyelaras dan pengurus pasukan bersama jurulatih vokal kumpulan ini telahpun mula sibuk mencipta lagu untuk Festival Nasyid bagi tahun ini. Tema bagi tahun ini ialah Aqidah Pembentuk Jatidiri Cemerlang.

Berpegang kepada prinsip 'jangan bertangguh' kami dah berbincang, menghasilkan lirik dan memurnikannya berulang kali bagi mendapatkan lirik yang terbaik dan menepati kehendak dan peraturan festival. Ini kerana segala aspek perlu diberi perhatian terutamanya dari segi pemarkahan. Berbekalkan pengalaman 3 tahun mewakili Negeri Sembilan, setelah belajar dari kesilapan, mendapat tempat saguhati berulang kali, mengkaji, menganalisa dan bertanyakan pendapat dari orang2 yang berpengalaman luas dalam bidang nasyid, pada tahun ini kami bertekad untuk menempatkan diri dalam senarai kumpulan 3 terbaik, insya allah.

Sesungguhnya, ana sedar untuk sampai ke tahap itu, terlalu banyak yang perlu kami korbankan. Masa, wang ringgit dan berbagai2 lagi. Namun demi minat dan keinginan untuk menjadikan nasyid ini sebagai satu medium dakwah terutamanya kepada murid2 sekolah, kami gagahkan jua.

Semoga Allah kurniakan kejayaan kepada Al-Mumtaz tahun ini. Amin.

(gambar yang ana sertakan di atas ialah kenangan al-Mumtaz bertanding mewakili Negeri Sembilan dalam Festival Nasyid Peringkat Kebangsaan 2008 di Dewan Konvensyen, Taman Tamadun Islam, Pulau Wan Man, Kuala Terengganu)

No comments:

Post a Comment