Pray 4 Misr

Pray 4 Misr

SOLAT DI MANA?

Prayer Times For 6 Million Cities Worldwide
Country:

SUCIKAN HATIMU

Al-Mumtaz Johan BNM Musim ke 4, 2010

Al-Mumtaz Naib Johan FNK 2009

Al-Mumtaz: Tempat Ke-3 Ihtifal KAFA Kebangsaan 2013

Wednesday, July 1, 2009

KARATE-DO mengimbau kenangan...

Assalamualaikum...

Kadang2 rasa bersalah menjengah jua bila lama tak menulis. Begitupun, ana sedar bukan ana sahaja dihimpit kesibukan tugas2 harian, sahabat2 seperjuangan lain juga begitu.

Pertama kali ana memakai semula 'suit' KARATE setelah hampir 5 tahun meninggalkannya membuatkan hati ana kembali semula ke zaman IPT ana. Sungguhpun telah agak muat2 (dahulunya longgar) tetapi masih padan dengan susuk badan ana. Pergerakan yang pernah ana pelajari dah lama hilang dari ingatan, inikan pula 'kata' (pergerakan bunga karate) yang dahulunya sering ana ulangkaji saban hari, kini habuk pun tarak!

Walaubagaimanapun, ana bertekad. Inilah peluang ana untuk bersenam. Biarpun ana terpaksa memulakannya semula dari bawah, ana sanggup asalkan dapat sedikit sebanyak mengeluarkan peluh, pada masa yang sama melahirkan rasa seronok dalam diri murid2 yang baru menyertai kelab ini.

Berakhir sesi latihan tadi, subhanallah, penatnya... Kaki dah rasa macam nak kejang. Letihnya tak boleh nak cakap. Nampak sangat la stamina ana dah berkurangan berbanding dulu. Apapun, ini salah satu peluang untuk ana mengulangkaji semula salah satu ilmu kurniaan Allah yang pernah ana pelajari dulu. Alhamdulillah...

Buat sahabat2 lain, jom kita jaga kesihatan badan dengan bersenam. "AKAL YANG SIHAT UNTUK BADAN YANG SIHAT".

Wassalam.

No comments:

Post a Comment