Pray 4 Misr

Pray 4 Misr

SOLAT DI MANA?

Prayer Times For 6 Million Cities Worldwide
Country:

SUCIKAN HATIMU

Al-Mumtaz Johan BNM Musim ke 4, 2010

Al-Mumtaz Naib Johan FNK 2009

Al-Mumtaz: Tempat Ke-3 Ihtifal KAFA Kebangsaan 2013

Sunday, April 19, 2009

IIUM Angklung Club

" Long, jangan lupe tengok TV3 pagi esok, aku masuk tv!" pesan adik ana yang menuntut di UIA pada petang 25.4.2009 yang lalu. Adik perempuan kedua ana, Nursafura menganggotai Kelab Angklung di 'U'nya. 

Pada pagi 26.3.2009 tu ana tak teringat langsung nak tengok tv berikutan mahu cepat bersiap untuk ke sekolah. Sampai saja ana di sekolah, telefon ana berbunyi. Bila panggilan ana sambut, ayah ana di hujung talian. "Long, tengok tv3 ke tak? Adik engkau masuk tv ni". 

Loh!! Ana terlupa nak tengok tv. Terus ana turun ke pejabat sekolah ana dan minta izin daripada Pegawai Tadbir (Kak Yun) untuk pasang tv. Tatkala gambar tersiar, pasukan Angklung sedang leka menggoncang batang2 buluh yang disusun menghasilkan bunyi2 berbeza mengikut nada tertentu. Masing2 dalam pejabat sibuk bertanya kenapa ana nak buka tv pagi2 tu. Ana jawab la adik ana masuk tv. Memang tak lama sangat diorang buat persembahan tu, hanya selingan sebelum dan selepas iklan. Sempat juga dimainkan beberapa buah lagu. Kata adik ana lama juga mereka berlatih, tak boleh tengok note pulak tu (tapi masa rakaman tu ana tengok ada je note depan diorang, tak hafal la tu kot...).

Selesai ana tengok 1 slot ana pun tutup tv di pejabat tu. Lega... sempat juga ana tengok persembahan tu. Buatnya dia tanya ana dia duduk barisan mana, nombor berapa dari tepi sedangkan ana tak tengok, tak ke naya ana. Kantoi la pulak, tak tengok tapi cakap tengok. 

Bersama2 entri ni ana masukkan salah satu slot persembahan mereka pagi tu. Adik ana tu main di barisan hadapan, nombor dua daripada tepi, depan kawannya yang main bonggo. Wassalam.

p/s: sori kak (adik ana), lambat along masukkan. Lambat dapat rakaman, lambat la keluar blog along ni. Lagi satu, volume dia memang perlahan. Pandai2 la nak dengar, tengah malam ke, guna ear phone ke... Tahniah buat sahabat ana Shahril dan isteri beliau Farah Syaiha atas kelahiran baby girl pertama jam 5 petang tadi. Semoga berterusan dalam limpahan keberkatan dan naungan rahmat Allah Taala. Beliau bertugas sebagai guru j-QAF di Sarawak, sebaik menerima berita tanda2 kelahiran daripada isterinya terus balik ke Semenanjung untuk bersama menemani di saat2 kelahiran puteri pertama beliau itu. Selamat menjadi ayah dan tahniah sekali lagi daripada ana sekeluarga. 


No comments:

Post a Comment